Zapleši s Kako si?

Katarina Mursec

Dogodek bo potekal v nedeljo, 15. oktobra 2023, ob 17.30 v Univerzitetni športni dvorani Rožna dolina (velika dvorana).

Bi želeli zaplesati in se spoznati z novim plesom? Na plesni delavnici bomo skupaj raziskovali ključne elemente west coast swinga. West Coast Swing ali WCS je sodoben ples v paru, ki se je razvil iz lindy hopa na zahodni obali Amerike. Zanj je značilno elastično gibanje partnerjev, ki izhaja iz specifične tehnike vodenja in sledenja. Izrazit poudarek daje na glasbeno izražanje obeh partnerjev in je eden redkih plesov, ki aktivno spodbuja prosto plesno improvizacijo. Pleše se na raznoliko glasbo, a največkrat na pop, hip hop, akustično glasbo in blues.

Spoznali bomo glavne ritme in osnovne figure. Naučili se bomo temeljnih konceptov vodenja in sledenja, ki sta ključna za usklajen ples v paru.

Delavnica bo potekala v nedeljo, 15. 10. 2023, od 17.30 do 19.00 v veliki dvorani Univerzitetne športne dvorane Rožna dolina (Svetčeva ulica 11, Ljubljana)

Oglej si naš Facebook dogodek

Prijavi se na dogodek:

Kdo bo z nami?

Katarina Mursec

Katarino glasba in ples spremljata že od majhnega. V šolskih letih je spoznavala različne zvrsti solo plesov, v času študija pa je odkrila svojo ljubezen do plesov v paru. Začela se je aktivno ukvarjati z različnimi zvrstmi swinga, predvsem lindy hop in blues, kjer jo je prevzelo glasbeno izražanje in neverbalna komunikacija med plesnima partnerjema. Kasneje se je priključila tudi slovenski salsa skupnosti, preko katere je spoznala west coast swing. Od takrat naprej ji je ta plesna zvrst najbolj pri srcu. West coast swing namreč odlikuje izrazito odprta plesna komunikacija, raznolika glasba in poudarek na glasbenem izražanju. Svoje plesno znanje redno izpopolnjuje na mednarodnih festivalih v tujini in ga deli naprej na tečajih, ki jih poučuje preko Dancing Buddha. Organizira različne WCS dogodke in aktivno sodeluje pri širjenju slovenske west coast swing skupnosti.