Ustvarjalni natečaji

V okviru projekta smo že tri leta zapored organizirali ustvarjalne natečaje. Z njimi želimo našim sledilcem ter širši javnosti ponuditi priložnost za kreativno izražanje prek različnih medijev. Tako skušamo na malo drugačen način spodbujati zavedanje posameznika o lastnem duševnem zdravju, prav tako pa širimo pomembnost osredotočanja na duševno zdravje nasploh.

Oktobra, 2020, smo organizirali fotografski ter literarni natečaj z naslovom Družina skozi pero in objektiv, kjer smo razpisali nagrado za najboljšo pesem in fotografijo na temo družine.

V letu 2021 pa smo februarja organizirali literarni natečaj z naslovom Zakladnica sreče, pri katerem smo sledilce, osnovno- ter srednješolce spodbudili k pisanju pesmi na tematiko sreče.

V letu 2022 smo aprila v sodelovanju z revijo Panika prav tako organizirali literarni natečaj, pri katerem smo srednješolce, študente in odrasle spodbudili k pisanju pesmi po navodihu psihologa Erika Eriksona, ki se je glasil: “Življenje brez soodvisnosti nima smisla. Ljudje drug drugega potrebujemo in prej kot se tega zavemo, bolje bo.”

Vsi natečaji so doprinesli raznolike zanimive ter inovativne perspektive na tematiki. Prepričani smo, da so nagrade s pomočjo glasovanja naših sledilcev, pristale v pravih rokah.