Skupaj čez vse.

Metka Dolanc in Ana Mačič Kotnik

Dogodek bo potekal v četrtek, 5. oktobra 2023, ob 19.00 v Internacionali v KC Španski borci. 

Oktobrski projekt Kako si v odnosih? bomo otvorili s pogovorom o vseh barvah življenja – o žalovanju, upanju in premagovanju stisk. Pogovarjali se bomo z Metko Dolanc in Ano Mačič Kotnik. Sledil bo prijeten glasbeni program in druženje z zasedbo Group therapy.

Dogodek bo potekal v četrtek, 5. oktobra 2023, ob 19. uri v kavarni Internacionala v KC Španski borci (Zaloška cesta 61, Ljubljana). Pogovoru bo sledil prijeten glasbeni program in druženje. 

Prijave na dogodek niso potrebne!

Oglej si naš Facebook dogodek

Kdo bo z nami?

Metka Dolanc

Metka Dolanc, študentka psihologije ter ustvarjalka vsebin na otroškem in mladinskem programu RTV Slovenije verjame, da te tako kot v filmih, tudi življenje preseneti na vsakem koraku. 

V poletju pred petimi leti je Metka v nesreči izgubila mlajšega brata. Po tragediji, ki je zaznamovala vso družino, po dneh, ko se je počutila, kot bi ji kdo pred oči dal roke in ji dejal, naj tako gleda svet – zdaj po petih letih pridejo tudi dnevi, ko smrt brata ni več prva jutranja misel. Pomagalo ji je tudi to, da je o tem napisala pravljico Želvice, čeprav pravi, da ji pisanje prej nikoli ni bilo blizu. S pravljico pa je Metka poskušala spodbuditi tudi k temu, da bi se o temah, o žalovanju in smrti več pogovarjali z najmlajšimi. 

Ana Mačič Kotnik

Sem Ana Mačič Kotnik, 23 letna korošica ter študentka zadnjega letnika socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Leta 2021 sem pričela ustvarjati na TikToku in Instagramu, kjer imam sedaj skupno že preko 37k sledilcev. Oktobra 2021 pa sem pričela z delom kot upravljalka socialnih omrežij pri Dunking Devils Studios – agenciji, ki pomaga znamkam vstopiti na TikTok. Svoje delo pa nadaljujem kot kreativna vodja pri 916 HUB – produkcijski hiši, ki se ukvarja z vertikalno videoprodukcijo. Novembra 2022 sem v zelo hudi nesreči izgubila sodelavca, vzornika, mentorja predvsem pa dobrega prijatelja Petra Kokalja. Njegova izguba nas je vse tako službeno kot osebno zelo pretresla in prvič v življenju sem se soočila z izkušnjo žalovanja. Ker se zavedam, da je pomembno, da se o tej temi govori na glas, bom na dogodku spregovorila o svoji izkušnji procesa žalovanja, kako sem se (in se še vedno) z njo soočam in kaj mi je (predvsem pa ni) pri tem pomagalo.

Zaseba Group Therapy

Zasedba Group therapy je nastala kot priložnostna popestritev dogodkov Društva študentov psihologije Slovenije (DŠPS) pomladi 2022. Od takrat je preigrala že več akustičnih sestavov, ki navadno vokal spremljajo s kitaro, klavirjem, cajonom, včasih pa tudi s saksofonom. Zasedbo v večinskem delu sestavljajo študenti psihologije, ki so se jim v glasbenem ustvarjanju pridružili tudi študentje z drugih fakultet. V Španskih borcih boste lahko slišali Doro na klavirju, Bora in Davida na kitarah, Tomasa na cajonu in pevki Niko in Karolino.