Psihofarmakoterapija

Cvetka Bačar Bole, mag. farm., spec. klin. farm.

Petek, 24.3.2023 ob 19.15, Medicinska fakulteta – Velika predavalnica

Na dogodku bomo lahko prisluhnili Cvetki Bačar Bole, mag. farm., spec. klin. farm., ki nam bo nekoliko podrobneje predstavila področje psihofarmakoterapije. V sklopu predavanja bomo lahko torej izvedeli več o zdravilih, ki se uporabljajo za zdravljenje duševnih bolezni, nekoliko več pozornosti pa bo predavateljica namenila antidepresivom, oziroma terapiji same depresije.

Kdo bo z nami?

Cvetka Bačar Bole

Cvetka Bačar Bole, mag. farm., spec. klin. farm.

Cvetka Bačar Bole, magistra farmacije je svoje znanje nadgradila s specializacijo iz klinične farmacije, ki jo je uspešno zaključila leta 2002 in postala in spec. klin. farm. Kar 28 let vodi Lekarno Psihiatrične bolnišnice Idrija, ki je prva verificirana bolnišnična lekarna v Sloveniji. Skupaj z ekipo skrbi za konstantno uvajanje storitev bolnišnične in klinične farmacije na oddelke bolnišnice. S svetovalno in strokovno-informativno dejavnostjo so podpora zdravnikom pri izbiri zdravil, nadzoru njihove uporabe in neželenih učinkov. 

Cvetka Bačar Bole svoje znanje in izkušnje predaja naprej. Na številnih predavanjih, delavnicah in mentorstvih izobražuje tako farmacevte kot tudi druge zdravstvene delavce. Prav tako je avtorica številnih člankov s področja klinične farmacije, leta 2008 je izšla njena strokovna knjiga Modra psihofarmakoterapija.

Od leta 2015 dalje dela tudi v ZD Idrija v Ambulanti farmacevta svetovalca, ki je namenjena predvsem kroničnim bolnikom, ki jemljejo več zdravil hkrati. 

Za svoj prispevek k razvoju farmacije in lekarniške dejavnosti je bila nagrajena:

  • 2010 je prejela Mlinařikovo priznanje Slovenskega farmacevtskega društva,
  • 2022 pa Priznanje Lekarniške zbornice Slovenije.