Literarni natečaj

Maraton pozitivne psihologije

Ob dnevu duševnega zdravja, ki poteka 10. oktobra vsako leto pripravimo celotedenski projekt.

Projekt vključuje raznolike aktivnosti, s katerimi želimo splošno javnost ozavestiti o problematiki, vezani na duševno zdravje, pri čemer se trudimo zagotavljati strokovnost in tudi aktualnost. Tako vsako leto izberemo eno tematiko, ki jo raziskujemo s perspektive duševnega zdravja. V preteklosti smo tako že obravnavali vplive družine, revščine, vprašanje spola, potrošništvo in še mnoge druge. Temo projekta vsako leto razkrijemo na svojih družbenih omrežjih nekaj mesecev pred samim projektom.

Izbrano temo želimo predstaviti na veliko različnih načinov, zato v sklopu projekta pripravljamo dogodke, kot so predavanja, delavnice, okrogle mize, osebne zgodbe ter filmski in literarni večeri s strokovnim komentarjem. Z raznolikostjo aktivnosti skušamo zajeti čim več zanimivih področij izbrane teme in jo celovito predstaviti, zato k sodelovanju povabimo strokovnjake različnih smeri, kot so psihologija, medicina, socialno delo, specialna pedagogika, sociologija in podobno.

Ker si želimo, da so aktivnosti dostopne vsem, so le-te za vse udeležence brezplačne, vsebine pa so predstavljene na poljuden način. Letos projekt izvajamo že štirinajsto leto zapored, pri čemer se trudimo vsako leto projekt nadgraditi in ga še bolj približati javnosti. Tudi obiskanost dogodkov iz leta v leto raste. Pomembno je poudariti tudi to, da se projekt poglavitno odvija v dveh največjih slovenskih mestih, torej v Ljubljani in Mariboru (v sodelovanju z Društvom študentov psihologije v Mariboru), dogodke pa se organizirati dogodke tudi v drugih mestih. 

Empatični december

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sodelovanje z Ljudsko univerzo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.