Dobrodelni koncert ob dnevu duševnega zdravja

 V ponedeljek, 10. oktobra, ob 20.00 na odru Cvetličarne v Ljubjani

V okviru enotedenskega projekta Kako si? Usklajeno z duhom in telesom. bomo solidarnost prepletli z glasbo 🎶. Kako si? prireja edinstven dobrodelni koncert, ki bo v ponedeljek, 10. oktobra 2022, na odru Cvetličarne v Ljubljani 🪩. Sredstva, ki jih bomo z vašo pomočjo pridobili na nepozabnem večeru, bomo namenili Ustanovi Mali vitez. Hitro si zapišite datum v koledar. 🤩🎶.

Kdo bodo nastopajoči?

Lumberjack

Razkrivamo vam prvo skupino, ki je del naše zasedbe oktoberskega koncerta. 😁🎉 To je rock skupina Lumberjack. Sestavljajo jo štirje člani: pevec in kitarist Rok Ahačevčič, kitarist Robi Glač, bobnar Blaž Kuster in basist Jaka Novak. Na slovenski sceni v rahlo spremenjenih zasedbah delujejo od leta 2012.

Kokosy

Kokosy so mlada slovenska skupina, ki jo sestavljajo štirje študentje: kitarist in pevec Boris Kokalj, basist Martin Drobnič, bobnar Izidor Valič in klaviaturist Anže Lajevec. 🌸 Decembra 2019 je izšel njihov prvi album Hude bejbe na dopustu, ki je mešanica različnih žanrov najlažje opisanih kot indie rock. 🙌

LPS

LPS band ali Last Pizza Slice je mlada slovenska skupina, najbolj znana po svoji pesmi Disko, s katero je letos zastopala Slovenijo na Evroviziji.🕺💃 Skupino sestavlja pet članov: pevec Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, kitarist Mark Semeja, basistka Zala Velenšek in klaviaturist Žiga Žvižej. 🌿 

Amo, Tropski & Nite

Mišel Ristov ali Amo, znan tudi pod imenom Amo Socialec, je štajerski reper, humanitarec, pisec in socialni delavec. 🌿 Z repanjem je začel v srednji šoli – leta 2009 je tekmoval v nacionalnem tekmovanju freestyle rap dvobojev in dosegel drugo mesto. Potem je v naslednjih letih izdal svoj prvi album Horizont, zmagal v številnih rap tekmovanjih in leta 2013 dosegel prvo mesto na nacionalnem tekmovanju freestyle rap dvobojev. 🥇 Leta 2015 je organiziral prvo tekmovanje v slam poeziji na Ptuju, leta 2017 pa je bil tudi sam tekmovalec in prvak na nacionalni ravni ter je zastopal Slovenijo na evropskem tekmovanju slam poezije v Bruslju. 🏆
Tilen Guzelj, bolj znan pod imenom Tropski, je reper in tekstopisec. 🏝 Na slovenski rap sceni deluje od leta 2012, leta 2013 je skupaj z producerjem in reperjem Tinetom Šreklom oziroma Nitejem ustvaril svoj prvi album Demo tejp. 💪 Tropski & Nite sta nato nadaljevala v svojem sodelovanju in skupaj izdala še dva albuma: Tropsko noč in Tropsko noč 2. 🌌

Karte za koncert bo možno kupiti od vključno ponedeljka 5. 9. 2022 naprej preko Eventim SI

Za koga zbiramo dobrodelna sredstva?

Ustanovi mali vitezi.

V organizacijski ekipi smo se odločili, da bomo denar namenili Ustanovi Mali vitezki pomaga mladim, ozdravljenim od raka, odpravljati njihove občutke osamljenosti, blažiti posledice zdravljenja ter jih spodbuja, da bolj pozitivno gledajo na življenje. Ustanovljena je bila leta 1996 s strani prof. dr. Berta Jereba, dr. med. ter je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi.
Pri posameznikih zmanjšuje občutke osamljenosti, omogoča skupinsko rehabilitacijo v toplicah, na taborih in druženjih ter omogoča psihološko in medicinsko svetovanje. Prav tako poskuša blažiti posledice zdravljenja na različne načine. Torej nudi celostno psihosocialno podporo po zdravljenju hkrati pa tudi sodeluje pri preučevanju poznih psihosocialnih učinkih zdravljenja pri bolezni.
Več o sami organizaciji in njenem delovanju pa si lahko preberete na njihovi spletni strani: https://bit.ly/3dSS3fP

Nove informacije o dogodku lahko spremljaš na našem Facebook dogodku

SPONZORJI DOBRODELNEGA KONCERTA

GEN-I, TRGOVANJE IN PRODAJA ELEKTRIČNE ENERGIJE, D.O.O - generalni sponzor

Skupina GEN-I je ena najhitreje rastočih in inovativnih družb na evropskem energetskem trgu.

Sledijo viziji brezogljične družbe in načrtujejo prihodnost z učinkovito rabo obnovljivih virov energije in prilagodljivim odjemom. Kot eden vodilnih predstavnikov energetske industrije se zavedajo tudi družbene odgovornosti.

Zaposleni so njihov temelj za doseganje uspehov in uresničevanje ambicioznih načrtov. Z njimi raziskujejo, razvijajo in udejanjajo inovativne poslovne modele, digitalizirajo vse ravni poslovanja in dosegajo najvišja priznanja za ugled tako v strokovni in poslovni javnosti kot med potrošniki.

Podpirajo projekt Kako si?, ki ozavešča o pomembnosti duševnega zdravja in z izobraževanjem spodbuja k temu, da ga posamezniki vsakodnevno ohranjajo in izboljšujejo. Tudi v GEN-I se skrbno posvečajo njihovim zaposlenim zato so glede na potrebe njihovih zaposlenih oblikovali prakse, ki širijo pozitivno psihologijo in podpirajo dobro počutje. Uresničujejo Kulturo vrlin – strateško-razvojno usmeritev, ki se osredotoča na potenciale in močne točke posameznika ter sledi filozofiji pozitivne psihologije, oblikovali so digitalni modul Karierno dobro počutje preko katerega so sodelavcem ponudili digitalno platformo za spremljanje svojega počutja in pogovor o morebitnih spremembah z vodjo. Njihovim vodjem in izkušenim sodelavcem pa so ponudili tudi možnost za krepitev lastnega psihološkega blagostanja preko treh individualnih strokovnih pristopov, med katerimi so lahko izbirali, ostalim sodelavcem pa so ponudili tudi skupinske delavnice sproščanja in meditacije. 

Več o tem, kako v GEN-I skrbijo za psihološko blagostanje njihovih zaposlenih, si lahko preberete tukaj

PIA INFORMACIJSKI SISTEMI IN STROTIVE, D.O.O. - zlati partner

je eno vodilnih podjetij na področju razvoja informacijskih sistemov ter rešitev za digitalizacijo poslovnih procesov. Že več kot 30 let razvijajo in rastejo na trdnih temeljih znanja in izkušenj. Usmerjeni so v naročnika in rešitve. Podjetje sodeluje s preko 250 javnimi in zasebnimi organizacijami, ki so s pomočjo njihovega naprednega sistema za digitalizacijo poslovnih procesov – ODOS, uspešno digitalizirali svoje poslovanje.

Besedilo odstavka (4)