Delavnica akrojoge

Iva Štukelj

Dogodek bo potekal v torek, 10. oktobra 2023, ob 17.00 v eni izmed manjših dvoran Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja.

Na delavnici se bomo v začetku ogreli in naredili nekaj gibalnih vaj skozi katere bomo postopno spoznali, kaj sploh je akrojoga in katere so njene ključne sestavine. Sledile bodo vaje v manjših skupinah, kjer bomo tudi poleteli. Vadili bomo enostavne položaje, ki jih lahko v kasnejših praksah akrojoge povežemo v tekoče gibanje po zraku. Osrednjemu delu bo sledila sprostitev mišic – najbolj aktivnih med delavnico.

Akrojoga je vadba, ki povezuje tako elemente joge kot elemente akrobatike. Nekateri položaji se izvajajo bližje tlom, drugi zajemajo letenje oz. dvig vsaj ene osebe. S pomočje akrojoge gradimo moč, gibljivost in ravnotežje, vadimo zbranost, vztrajnost in sodelovanje.
Prakso akrojogo tako sestavljajo tri ključne vloge. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena ter vodi letalca, ki je čvrst, prenaša svojo težo in zaupa. Pri tem pa sodeluje tudi t.i. spoter, ki skrbi, da se elementi izvajajo varno.

Oglej si naš Facebook dogodek

Prijavi se na dogodek:

Kdo bo z nami?

Iva Štukelj

Iva Štukelj je psihologinja, ki je akrojogo spoznala tekom študijskih let. Navdušila jo je na prvi polet. Od takrat se je udeležila številnih delavnic in akrojogijskih popotovanj. Učiteljski tečaj pa je opravila pri Leteči jogi.