Vse o psihoterapiji in kako izbrati psihoterapevta

dr. Romana Kress, univ. dipl. psih., transpersonalna psihoterapevtka
Anja Knez, mag. pst. znanosti, gestalt psihoterapevtka
doc. dr. Drago Jerebic, zakonski in družinski terapevt
Irena Kosovel, univ. dipl. pravnica, analitična in učna terapevtka

Sobota, 25.3.2023 ob 9.30, Medicinska fakulteta – Velika predavalnica

Kdaj se odločiti za psihoterapijo? Kako izbrati pravega terapevta zase? Kaj so razlike in skupne točke različnih smeri psihoterapije? 

Vsa ta in mnoga druga vprašanja se vam verjetno porodijo, ko se odločate za psihoterapijo. Rdeča nit te okrogle mize bodo najpogosteje zastavljena vprašanja psihoterapevtom. Skupaj s strokovnjaki različnih psihoterapevtskih smeri se bomo osredotočili na sam proces skozi katerega gre posameznik,  ko se odloča za psihoterapijo. Predstavili vam bomo tudi kdaj in kako poteka sam proces terapije ter urejenost zakonodaje na tem področju. Na okrogli mizi bodo sodelovali Anja Knez mag. pst. znanosti, gestalt psihoterapevtka, dr. Romana Kress, univ. dipl. psih., transpersonalna psihoterapevtka, Irena Kosovel, univ. dipl. pravnica, analitična in učna terapevtka, in dr. Drago Jerebic, zakonski in družinski terapevt.

Kdo bo z nami?

R Kress

dr. Romana Kress, univ. dipl. psih., transpersonalna psihoterapevtka

Po zaključenem študiju psihologije na FF v Ljubljani jo je leta 1986 življenjska pot zanesla v London, kjer se je izobraževala na Centre for Transpersonal Psychology in leta 2004 postala UKCP akreditirana transpersonalna psihoterapevtka. Po vrnitvi v Slovenijo že vrsto let deluje v zasebni praksi kot psihoterapevtka in supervizorka. Leta 2014 je zaključila doktorski študij iz psihoterapevtske znanosti na SFU Dunaj z naslovom Changing the Sense of Self through Ritual: Psycheritual as a Psychotherapeutic Intervention. Njeno delovno vodilo je omogočiti ljudem prostor, v katerem lahko pričnejo povezovati dele sebe, ki so ostali odcepljeni zaradi odnosnih travm. Zadnja štiri leta je predsednica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP). 

 

A_Knez

Anja Knez, mag. pst. znanosti, gestalt psihoterapevtka

Univ. dipl. prevajalka in mag. pst. znanosti, geštalt psihoterapevtka. Je strokovna sodelavka v Ambulanti SFU Ljubljana, osem let pa dela tudi v zasebni praksi.

 

Drago Jerebic

doc. dr. Drago Jerebic, zakonski in družinski terapevt

Drago Jerebic je maturiral na Gimnaziji Želimlje in diplomiral na Teološki fakulteti v Ljubljani iz področja motivacije. En semester je študiral na katoliški univerzi v Leuvnu, v Belgiji. Po diplomi je opravil specialistični študij zakonske in družinske terapije ter leta 2004 začel s terapevtsko prakso. V osemnajstih letih je kot zakonski in družinski terapevt opravil preko 16.000 terapevtskih ur v obliki individualne, partnerske in družinske terapije. Leta 2013 je doktoriral iz področja zakonske in družinske terapije – naslov doktorske disertacije: Odnos mama in sin v povezavi s kasnejšo sinovo zasvojenostjo z alkoholom. Je docent, habilitran za področje psihologije religije in pastorale in član katedre za zakonsko in družinsko terapijo ter psihologijo in sociologijo religije. Študenti so ga 3x izbrali za naj profesorja – asistenta in profesorja. Je strokovni vodja Družinskega inštituta Bližina v Celju (2006), licenciran zakonski in družinski terapevt pri ZZDTS (2008) in supervizor pri ZZDTS (2009) in SZS (2007). Ima opravljen strokovni izpit na področju socialnega varstva (2006).

 

irena kosovel

Irena Kosovel, univ. dipl. pravnica, analitična in učna terapevtka

Moj prvi poklic je pravnik, sicer pa sem analitična psihoterapevtka, supervizorka in učna terapevtka. Od leta 2006 aktivno delujem na področju normativnega urejanja psihoterapije v slovenskem prostoru, od leta 2017 pa sem predsednica Slovenskega združenja za psihoterapijo in svetovanje, ki je bilo ustanovljeno prav z namenom , da si prizadeva  za normativno ureditev področja psihoterapije.