Pomen preteklih odnosov na duševno zdravje

Luka Vižintin

Dogodek bo potekal v četrtek, 12. oktobra 2023, ob 17.00 v Knjižnici Otona Župančiča.

Na predavanju bomo raziskovali, kako izkušnje in odnosi, ki smo jih doživeli v preteklosti, vplivajo na naše duševno zdravje v sedanjosti in oblikujejo našo prihodnost. Dotaknili se bomo medgeneracijskega prenosa, vpliva preteklih odnosov na duševno zdravje in prvih korakov k spremembi. Predavanje bo podkrepljeno s primeri iz praks družinskega in zakonskega terapevta Luke Vižintina.

Dogodek bo potekal v četrtek, 12. 10. 2023, od 17.00 do 18.00 v Knjižnici Otona Župančiča na Kersnikovi ulici 2 v Ljubljani.

Oglej si naš Facebook dogodek

Prijavi se na dogodek:

Kdo bo z nami?

Luka Vižintin

Po izobrazbi je Luka Vižintin diplomiran pedagog in andragog ter magister zakonskih in družinskih študijev, specializiran za področje zakonske in družinske terapije. Poleg tega je tudi doktorski kandidat iz Relacijske družinske terapije na Univerzi v Ljubljani, kjer se posveča raziskovanju vpliva družinskih odnosov na razvoj otrok in mladostnikov.

Izpopolnjeval se je na programu izobraževanja iz zakonske in družinske terapije ter opravil enoletni staž na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Je tudi ponosen član Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in se redno udeležuje izobraževanj in konferenc na področju psihoterapije. 

Svoje terapevtsko delo opravlja v Zdravstveno-terapevtskem centru v Ljubljani in v Lunini Vili, kjer opravlja tudi terapije z otroki. Njegovo poslanstvo je pomagati ljudem pri obvladovanju življenjskih izzivov in težav ter jih voditi skozi proces osebnostne rasti in sprememb, ki jim bodo omogočile boljše in bolj izpolnjeno življenje.