Pogovor o soočanju z duševnimi težavami

Kaja Strniša in Nina Lipovšek

Dogodek bo potekal v četrtek, 6. oktobra 2022, ob 19. uri v baru Zorica.

Letos bomo oktobrsko Kako si? dogajanje otvorili v četrtek, 6. oktobra, s pogovorom in glasbenim večerom v baru Zorica. Na pogovor povabljenima gostjama je skupno to, da sta obe na socialnih omrežjih dejavni osebi, ki sta se že srečali z duševnimi težavami ter se z njimi spoprijeli na določen način. Pogovarjali se bomo o motnjah hranjenja, anksioznosti, virih pomoči ter skrbi za duševno in telesno zdravje. Po končanem pogovoru se bomo skupaj sprostili ob glasbenem programu.

Oglej si naš Facebook dogodek

Kdo bo z nami?

Nina Lipovšek

Nina Lipovšek je diplomirana biopsihologinja in trenutno tudi študentka podiplomskega študija v isti smeri. V preteklosti se je soočala z motnjami hranjenja, ki so imele na njeno življenje kar velik vpliv. Leta 2015 je bila hospitalizirana za anoreksijo nervozo in takrat se je tudi začela pot do njenega okrevanja. Pot ni bila lahka, ampak jo je pripeljala do tu, kjer je sedaj. Kot osebna trenerka in prehranska svetovalka je mnogim dekletom že pomagala na poti do bolj zdravega in kvalitetnejšega odnosa do samih sebe. Želi si, da bi motnje hranjenja postale bolj znane in bi ljudje že prej opazili znake, se problema lotili na pravi način in poiskali pomoč dovolj hitro. strokovno podkovana na področju farmakoterapije duševnih motenj. Vključena je bila tudi v delovno skupino, ki je oblikovala smernice za zdravljenje depresivne motnje. Raziskuje pa tudi na predkliničnem področju na področju farmakogenetike in vpliva oksidativnega stresa na zasvojenosti in izražanje anksiozne in depresivne simptomatike. Njena področja raziskovanja so med drugim tudi poporodna depresija in vpliv prehrane na duševno zdravje. 

Kaja Strniša

Kaja Strniša

Kaja Strniša je po poklicu magistrica komunikologije, a je že od samih začetkov dalje del ekipe BRST psihologije – podjetja, ki se ukvarja z različnimi psihološkimi storitvami. Sodeluje predvsem pri izvedbi predavanj, delavnic in izobraževanj z različnih področji psihologije in komuniciranja ter skrbi tudi za zunanjo podobo, marketing in finance podjetja. Obenem je ustvarjalka podcasta in bloga BRSTOLOGIJA, kjer s svetom deli različne zanimivosti s sveta psihologije, duševnega zdravja in dobrega počutja. Obenem je so-avtorica različnih e-knjig s področja psihologije in duševnega zdravja, spletnega programa za lažje obvladovanje stresa ter posebnih BRSTOLOŠKIH kartic spodbude. Ker ima v življenju rada razgibanost, tudi svoj prosti čas namenjam različnim aktivnostim. Obožuje gore, naravo in šport, je lastnica psičke Bronx, rada ustvarja v kuhinji, obožuje modo, filme in serije, ena njenih največjih želja pa je, da razišče čim več zanimivih krajev, ki nam jih ponuja naš prečudovit svet.