Pilates delavnica za zdrav um in telo

Lara Poravne

Dogodek bo potekal v nedeljo, 16. oktobra 2022, ob 18. uri v Univerzitetni športni dvorani Rožna dolina.

Pilates. Vadba, namenjena vsem. Vadba, ki s počasnimi in kontroliranimi gibi aktivira vsako mišico tvojega telesa in kjer telo in misli postanejo eno. Na Pilates delavnici za zdrav um in telo vam želim približati to umirjeno a hkrati izjemno učinkovito obliko gibanja. Čaka nas nepozabna ura, kjer bomo po krajši uvodni besedi, skozi tekoča gibanja spoznali in aktivirali celotno telo. Ne skrbi, nobena mišica ne bo izpuščena. Skupaj bomo zadihali, se poglobili in umirili naše misli. Za konec nas čaka še prijetno sproščanje ob vodeni meditaciji.

Oglej si naš Facebook dogodek

Prijavi se na dogodek:

Kdo bo z nami?

Lara Poravne

Lara Poravne je diplomirana kineziologinja in študentka na magistrskem študijskem programu kineziologije. Poleg tega je tudi učiteljica plavanja, ki je po 10 letni plavalni karieri, napornemu urniku in aktivnemu življenjskemu slogu, začela uživati v lahkotnejših vadbah. V času študija je spoznala pilates in v njem našla sebe. Želja po nadgradnji znanja jo je vodila v Zagreb, kjer se je izobraževala za pridobitev naziva STOTT pilates inštruktorica. Danes si želi širiti svojo energijo in ljubezen do gibanja med ljudmi, jih motivirati in navdihniti, da se umirijo, zadihajo in začutijo vsako mišico v svojem telesu. Na delavnici nam bo približala pilates in nas poučila, da je pilates veliko več kot le vadba. Je temelj vseh gibanj, namenjen vsem. Vadba, kjer nobena mišica ni izpuščena. Vadba, ki za učinkovito izvedbo potrebuje popolno povezavo telesa in uma in zagotavlja popoln odklop od zunanjega sveta.
V kliničnem delu je strokovno podkovana na področju farmakoterapije duševnih motenj. Vključena je bila tudi v delovno skupino, ki je oblikovala smernice za zdravljenje depresivne motnje. Raziskuje pa tudi na predkliničnem področju na področju farmakogenetike in vpliva oksidativnega stresa na zasvojenosti in izražanje anksiozne in depresivne simptomatike. Njena področja raziskovanja so med drugim tudi poporodna depresija in vpliv prehrane na duševno zdravje.