DOGAJA SE

 

V razdelku DOGAJA SE si lahko preberete o aktualnih projektih, ki trenutno potekajo.

Kako si? (Ne)močno.

Naslov letošnjega osrednjega projekta je Kako si? (Ne)močno. Z njim bomo naslovili tematiko nasilja. 

Naslavljanje izbraneteme se nam zdi v trenutnih časih še kako pomembno. V zadnjem letu in pol je epidemija poleg zdravstvene krize pokazala tudi temno plat naše družbe. Naraslo je število primerov nasiljam prav tako je ta tema še vedno velik tabu. Upamo, da bomo z letošnjim projektom vsaj malo prispevali k temu, da bomo o njej bolj informirani in se o njej lažje pogovarjali.

Z naslovom smo želeli nakazati, da se bomo tekom projekta osredotočili na dve plati – močno in nemočno. 

Govorili bomo o vseh negativnih posledicah nasilja, hkrati pa skušali opolnomočiti vse, ki so se že kdaj znašli v vlogi žrtve ali priče nasilja. Temi primerno smo izbrali tudi letošnjo grafično podobo, ki tako z barvami kot tudi z motivom prikazuje težo nasilja, hkrati pa možnost za izboljšanje situacije in rast nas samih.

Te o Kako si? (Ne)močno. zanima še več?

Kako si? Na tekočem.

V organizacijski ekipi projekta Kako si? želimo doseči boljšo ozaveščenost o pomembnosti duševnega zdravja in tudi aktivni skrbi zanj, saj je duševno zdravje vseprevečkrat obravnavano kot samoumevno in ga zanemarimo. Skladno s svojo vizijo smo se zato odločili, da uvedemo tedenske elektronske novičnike.

V njih boste našli nasvete, kako poskrbeti zase, delovne zvezke s kratkimi vajami, ideje za kvalitetno preživljanje prostega časa, vabila na prihajajoče dogodke in še marsikaj drugega.