Te zanima pisanje, izražanje občutij in čustev skozi verze ali le občasno zapisovanje v skriti zvezek? Kaj pa razmišljanje in raziskovanje raznoraznih psiholoških tem? Potem si na pravem mestu!

Društvo študentov psihologije Slovenije ponovno razpisuje literarni natečaj na izbrano psihološko temo. Natečaj, ki letos poteka pod okriljem projekta Kako si? in študenske psihološke revije PAN!KA je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki uživajo v pisanju poezije.

V okviru letošnjega natečaja zbiramo poezijo napisano po navdihu citata nemškega psihologa Erika Eriksona, ki je dejal: »Življenje brez soodvisnosti nima smisla. Ljudje drug drugega potrebujemo in prej kot se tega zavemo, bolje bo.« Citat lahko v pesem vključite dobesedno, lahko pa vam le služi kot navdih pri pisanju – pustite, da vam prirase k srcu, o njem razmišljajte in zapišite, kako ga razumete vi.

Najboljše pesmi bodo nagrajene, pri odločanju pa nam bo pomagala naša strokovna komisija, ki jo sestavljajo:

  • Veronika Šošter, avtorica, literarna urednica in kritičarka
  • Mark Bračič, klinični psiholog in profesor ter
  • Sara Pavlović Milijašević, študentka psihologije.

Poleg najboljših pesmi po izboru komisije, bo v vsaki kategoriji izbrana tudi najboljša pesem po izboru bralcev, ki bo izbrana s pomočjo všečkov na Facebook profilu projekta Kako si?.

Kaj še čakaš? Napiši svojo do 30 verzov dolgo pesem in nam jo v Word dokumentu s svojim imenom in kategorijo, v kateri sodeluješ (dijaki, študenti, odrasli), pošlji do vključno 14. marca 2022 na elektronski naslov literarni.natecaj@dsps.si!

Se beremo!

ekipa literarnega natečaja Kako si? in PAN!KA

PLAKAT (literarni natečaj)