Koper

VPLIV TEHNOLOGIJE NA RAZVOJ OTROKA

(predava: Bojana Avguštin Avčin)

četrtek, 12.10. 2017, 16.00
UP FAMNIT-VP

Projekt Kako si? Omrežen! bo v Kopru s predavanjem o tem, kako tehnologija vpliva na razvoj otroka, otvorila dr. Bojana Avguštin Avčin. Vas zanimajo tako pozitivni kot tudi negativni učinki gledanja televizije in igranja računalniških iger na razvoj otrokovih možganov? Zakaj otroci sploh posegajo po tehnologiji? Kakšne so smernice, koliko stika s tehnologijo je primerno za različno stare otroke?


DELAVNICA: MOČ IN VPLIV DRUŽBENIH OMREŽIJ

(Erik Babič in Petra Mikolič)

četrtek, 12.10. 2017, 18.30
UP FAMNIT-Muzejski 2

Skupaj s trenerji mehkih veščin skupine Psihomoč bomo odkrivali psihološko ozadje privlačnosti in uspeha socialnih omrežij. Poudarek bo na vodeni samorefleksiji, v kateri se bomo spraševali kako socialna omrežja vplivajo na naše vedenje in duševno zdravje.

Mesta so omejena. Prijave zbiramo na: kakosi.si@gmail.com


FILMSKI VEČER: POPOLNI TUJCI (PERFETTI SCONOSCIUTI)

(strokovni komentar: Ernest Ženko)

četrtek, 12.10. 2017, 20.00
UP FAMNIT-Galeb

V okviru projekta Kako si? Omrežen! si bomo ogledali film Perfetti sconosciuti (2016), italijansko komedijo, v kateri se sedem prijateljev na večerji odloči, da bodo med sabo delili vsa sporočila in klice, ki jih bodo prejeli na telefon. Kmalu odkrijejo, da se sploh ne poznajo tako dobro. Po filmu bo sledila diskusija, ki jo bo vodil dr. Ernest Ženko, redni profesor na Oddelku za psihologijo na UP FAMNIT.