NE ČAKAJ NA MAJ / Kako si? Pomladno.

Kako si? Pomladno smo se odločili organizirati z namenom, da na pomembnost duševnega zdravja opozarjamo tekom celega leta in ne zgolj v oktobru, ko se odvija naš glavni del – teden duševnega zdravja.

Sklop ‘pomladno razpoloženih’ dogodkov sestavljajo:
Delavnice: z njimi želimo udeležence opolnomočiti z raznovrstnimi psihološkimi znanji in spretnostmi, ki jim bodo služila za kompetentno delovanje v vsakdanu.
Okrogla miza: pridružijo se nam vsaj 3 strokovnjaki s področja duševnega zdravja ter nas prek diskusije in vodenega pogovora opremijo s poglobljenim znanjem ter tudi lastnimi izkušnjami. Seveda okroglo mizo sooblikujejo tudi udeleženci, s svojimi vprašanji in mnenji.
Predavanje: tudi na slednjem gostimo uveljavljene strokovnjake iz različnih psiholoških področjih. Udeleženci imajo tudi tu priložnost zastaviti vprašanja ali izpostaviti svoje mnenje.

Tako kot cvetlice, ki nas vsako leto opomnijo, da se iz zimskega spanca prebuja pomlad, tudi mi z raznolikimi dogodki opomnimo ljudi, da je duševno zdravje pomembno in da moramo zanj skrbeti in ga ”zalivati” vsak dan.